Sans Senja - Ultra100

Dette blir et ultraløp som vil kreve sin deltager. Løpe er 100 kilometer lang, og tar deg fra sør til nord på Senja. Totalt skal du opp 4700 høydemeter, men den høyeste toppen er ikke mer enn 850 meter – Istinden. De første 2/3 av traseen er turlagsmerket sti, mens den siste tredelen finner du Sans Senja merking. Etter 70 km vil man treffe deltagere som løper Sans Senja Marathon, og på de siste 12 kilometerne vil man løpe med deltagere fra Skyracet. Vi tror de raskeste vil løpe med en snittfart på rundt 6 km/t.

Start / Mål
Starten går fredag kl 2200 fra Senja Fjordhotell.  Målgang er moloen på Husøy, sannsynligvis lørdags ettermiddag.

Tidtakning / Tracking
Tidtakning skjer via en GPS tracker. Den blir levert ut av arrangør rett før start. Etter start vil være mulig å følge utvikling til deltagerne på Racetracker.

Sekretariat
Sekretariatet er frem til 2 timer før start lokalisert på Sport1 Finnsnes, Amfisenteret. Åpent torsdag 8.juli fra kl 1200, til kl 2000. Fredag åpner det kl 0900 til 1900. Etter kl 1900 vil det ikke være mulig å hente start nummer til Ultra100 før kl 2200, men da ved start området.

Support
Det er tillatt med egen support. De som skal være support må registrere seg ved utlevering av startnummer. Supporten har kun lov å serve deltager på de offisielle sjekkpunktene. Fra Stønnesbotn og inn til Husøy er det tillatt for support å løpe sammen med deltager inn til mål.

Logistikk
Vi er behjelpelig med transport ut til start, fra Finnsnes området. Vi kan også være behjelpelig med transport tilbake til start. Retur til start vil skje etter cut-off tiden ved Trælvikvatnan.

Premiering
Alle får Finisher medaljer, samt varmmat og drikke etter målgang. De tre raskeste menn og kvinner får pengepremier.

Leave no trace
Siden vi skal ferdes ute i naturen og i en Nasjonalpark forventer vi at alt som man tar med seg ut i terrenget blir med inn, dvs det er STRENGT forbudt å levne søppel eller annen rask i terrenget. Selv bananskall skal fraktes til nærmest sjekkpunkt.  I tillegg ber vi utøverne vise omtanke hvis man treffer dyr under løpet. Vi skal ikke skremme eller jage de bort. Deltagerne får heller ta en liten omvei. 

Følg oss på sosiale medier

Meld deg på

Nyeste innlegg

Reise

Praktisk informasjon Reise Du kommer deg...

Les Mer

Overnatting

Praktisk informasjon Overnatting Skyracedeltagere så anbefaler...

Les Mer

Logistikk

Praktisk informasjon Logistikk Skyrace Her går...

Les Mer

Sjekkpunkt / Matstasjoner

Ånderdalen - 23 km

Mat

mat-drikke-ikon01

Kaperdalen - 36 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Svandalen - 47 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Lysvannet - 65 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Stønnesbotn - 80 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Skarelvfjellet - 84 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Trælvikvatnan - 89 km

Mat og drikke

Løypebeskrivelse

Del 1 – Senja Fjordhotell til Ånderdalen – 22 km
Start Senja Fjordhotell, etter et lite strekke på vei tar man av på skogsvei. Følger den 2.5 km hvor veien så blir en smal sti ned til man kommer inn på DNT sin merkede trase. Løperne skal nå følge DNT merking. Etter 6 km kommer man over skoggrensen. Merkingen er litt uklar enkelte plasser, og det kan derfor være en fordel at man har GPS sporene lett tilgjengelig. Ned mot Åndervannet kommer man inn i skog igjen men her er stien lett løpt. Etter 21 km kommer man til 1. sjekkpunkt.

Del 2 – Ånderdalen til Kaperdalen – 13 km
Ut fra sjekkpunkt følger man DNT merking videre nordover. Etter ca 7 km med god sti og lett stigning kommer løpets tøffeste stigning opp til Istinden. Over Istinden er store steinete partier som krever at man er litt konsentrert. Ned fra Istinden kommer man til løpets 2. sjekkpunkt, over Kaperdalstunnelen .

Del 3 – Kaperdalen til Svandalen – 11 km
Her tar man korteste veien mot Leirdalen, dvs over Bumansheia. I Leirdalen følger man DNT merking igjennom Trondalen og over Spekelvaksla ned til Svandalen.  Trondalen er trolig det enkleste og raskeste terrengpartiet. Det vil fra Kaperdalen være Sans Senja flagg langs traseen. I Svandalen er løypas 3. sjekkpunkt.

Del 4 – Svandalen til Lysvannet – 18 km
Etter et kort stykke vei, og over ei bru tar man av på en skogsvei som raskt blir til en sti. Stien går på sør siden av Heggelva. Elva skal krysse halvveis oppe i dalen. Den kan være stor, så man må være varsom for å ikke falle. Fra Heggetuva er det slakt nedover og lettløpt inn til Kraftstasjonen ved Lysvannet. Ved lysvannet er løypas 4. sjekkpunkt. Det er DNT merking langs hele traseen samt Sans Senja flagg.

Del 5 – Lysvannet til Stønnesbotten 15 km
Herfra vil man løpe sammen med deltagere på Sans Senja Marathon. Etter en kort og bratt stigning kommer det god sti, Det er lett løpt inn til Svarthollvannet, derfra er det litt cruxete, dvs mose og mye stein. Men etter 2 km begynner stigningen opp til Lasset og steinpartiet er over.  Lasset er lett løpt ned til Stønnesbotn, siste to kilometerne er grusvei. Stien vil kun være merket med Sans Senja Flagg. I Stønnesbotn er løypas 5. sjekkpunkt.

Del 6 Stønnesbotn til Skarelvfjellet 4 km
Etter en kilometer asfalt bærer det ut i skogen igjen, og traseens nest tøffeste stigningen venter, opp til Skarelvfjellet. På Skarelvfjellet vil man komme inn på Skyracetraseen, og sannsynligvis møte skyraceløpere. Her er løypas 6. sjekkpunkt

Del 7 Skarelvfjellet til Trælvikvatnan 5 km
Raskt nedstinging til Keipelven. Her bør man fylle vann på flaskene. Så er det dagens siste reale kneik, Tarbergkollen, men opp på den begynner man se løpes mål Husøy. På slutten av dette strekket er det en snørenne ned mot 7.  og siste sjekkpunkt. 

Del 8 Trælvikvatnan til Husøy 8 km
Det er litt stigning, ca 150 meter, ut mot Riven. Fra Riven er det kun nedoverbakker igjen til Husøy. Kan være litt røff de siste 150 høydemetrene, så kan være litt ekstra forsiktig her. Siste 2 km er flate, og primært grusvei.

GPS Spor
Last ned GPS Spor

Cut-off
Kaperdalen kl 0600
Lysvannet kl 1200
Trælvikvatnan kl 1900

Påkrevd bekledning og utstyr
– Løpeklær og sko som er iht til værmelding og terreng.
– Vind og/eller vann avstøttende jakke og bukse
– Må medbringe minimum en mellomlags overdel, og underdel. Dersom værmeldingen er god vil ikke disse klesplaggene bli påkrevd.
– Buff eller lue
– Hansker eller votter
– Fløyte
– GPS klokke eller lignende som man har lastet ned traseen til Ultra100.
– Mobiltelefon – fulladet, og satt i strømsparemodus, samt den skal ha 113 appen og lagret mobil nr til arrangør +47 984 70 052
– Varmelaken/folie
– GPS tracker – levers ut av arrangør

Det er vil være en stor fordel om man har erfaring med å bruke GPS for å følge spor, da det på enkelt deler av løypen kan være litt sparsomt med merking

Special needs bag / Drop-off bag
Hver deltager kan pakke en bag eller sekk (special needs bag), som de vil være tilgjengelig på ved sjekkpunkt Kaperdalen og Lysvannet. I tillegg kan deltakerne levere inn en egen drop-off bag som leveres ut ved målgang. Sekkene kan være inntil 60 liter hver.

Stå av / bryte
Dersom du velger å stå av plikter du melde fra til arrangør straks du har mulighet.

Skal det være noen spørsmål er det bare å ta kontakt så skal vi svare fortløpende. Ellers følge med på Sans Senja Facebook samt selve arrangementet, her vil det bli postet oppdateringer om løpet ol. Vi blir veldig glad om du går inn og følger vår instagram konto – Sans Senja.

Høydeprofil - Ultra100

Følg oss på sosiale medier

Meld deg på

Nyeste innlegg

Reise

Praktisk informasjon Reise Du kommer deg...

Les Mer

Overnatting

Praktisk informasjon Overnatting Skyracedeltagere så anbefaler...

Les Mer

Logistikk

Praktisk informasjon Logistikk Skyrace Her går...

Les Mer