Sans Senja - Skyrace

Det blir 26 friske km med 2 800 spektakulære høydemetre i et åpent og variert terreng. Løypen tar deg over fjellrekka fra Fjordgård til Husøy. Det er 7 fjell som skal foreseres, med de kjente skifjellene Grytetippen og Keipen som de høyeste. Man vil følge stier og naturlige spor. Over 90 prosent av traseen er over tregrensen. 

De raskeste i Aktivklassen bruker rett under 4 timer. Planlegger du primært å gå så bør du beregne rundt 8 timer.

Start
Mosjonsklassen uten tid starter kl 0830
Mosjonsklassen med tid starter kl 1000
Rekruttklassen starter kl 1000
Aktivklassen starter kl 1130.

Reise / Parkering / Logistikk
Fjordgård ligger 55 km fra Finnsnes, som igjen ligger nært Bardufoss flyplass. Trenger du skyss fra flyplass så send melding til arrangør. Kommer du med bil fra Tromsø er det enkleste å ta ferge fra Brensholmen til BotnhamnBotnhamn er 15 min kjøring fra Fjordgård. Vi anbefaler folk å parkere ved målgang og benytte seg av båtskyss fra Husøy til Fjordgård

Det går bagasjebil fra Fjordgård til Husøy, og alle deltakerne kan sende en bag/pose tilbake til start (maks 90 liter). Har man spesielle behov mtp mat/drikk, kan dette leveres inn til arrangør inne kl 0830 lørdag morgen. Det blir utlevert på Daven. 

Mat og garderober
Det er garderobe fasiliteter både ved start og mål. Alle som deltar vil få Sans Senja sin renomerte fiskesuppe med ferskt brød, og kaldt Sans Senja brygg. 

Media
I år blir løpet sendt live. Det gjørs i samarbeid med Troms Folkeblad. Sendingen vil starte kl 1330, og avsluttes med siste premieutdeling. Men vi starter produksjon av innslag allerede på morgenen når de første starter.

Livetracking
Alle deltagerne må installere RaceOne Appen, og legge seg på arrangementet 2 dager før start.

Premiering
Alle som fullfører får finisher skjorte og medalje. Først til tredjeplass i klassen Aktiv menn og damer får pengepremier – 4 000 kr til vinner, 2000 til nummer to, og 1000 til nummer 3. 

Sjekkpunkt,  og mellomtider:
Sjekkpunkt 1 – Segla –  2 km – 524 moh
Sjekkpunkt 2 – Barden –  6 km – 600 moh
Sjekkpunkt 3 – Daven –  8 km – 242 moh
Sjekkpunkt 4 – Grytetippen –  11 km – 938 moh
Sjekkpunkt 5 – Keipen –  13 km – 968 moh
Sjekkpunkt 6 – Skarelvfjellet –  16 km – 432 moh
Sjekkpunkt 7 – Trælvikvannet – 21 km – 210 moh
Sjekkpunkt 8 – Riven – etter 24 km – 313 moh

Følg oss på sosiale medier

Meld deg på

Nyeste innlegg

Matstasjoner

mat-drikke-ikon01

Daven - 8 km

Mat og drikke

Skarelvfjellet - 16 km

Mat

Kepelva - 17 km

Drikke

mat-drikke-ikon01

Trælvikvatnan - 21 km

Mat og drikke

Løypebeskrivelse

Løypen starter ved Fjordgård Samfunnshus. Og man løper på god sti opp på instagramfjellet, Segla.

Deretter blir litt nedstigning mot Heia. Nedstigningen er bratt og har en del stein, slik at det kan være en fordel å ta det litt med ro her. Så følger man egg bort og opp Barden.

På Barden er det flatt og lett løpt. Ned stigningen fra Barden til Daven kan være  litt utfordrende nedstigning. Etter Daven kommer løpets lengste og kanskje bratteste stigning. Denne stigningen tar deg opp til Grytetippen, er været godt bør du ta deg tid til å bli fotografert før du løper videre til Keipen. Det er kort over til keipen med siste hundre metrene opp og ned fra Keipen er løpets mest cruxete terreng, dvs det er tilnærmet en liten steinur. Vel nede fra steinuren skal du up på snø, over på ryggen til Skarelvfjellet. Dette er et  løypas raskeste partier

 

På østenden av Skarelvfjellet dreier løypen nordover, ned Keipelven. Etter en kort og bratt stigning er man oppe på  Tarbergkollen og man kan merke man nærmer seg Husøy, siden man ser Ørnfjorden. Sist nedstigning fra Tarbergkollen går på en snørenne, Synes man den er for bratt , er det mulig på løpe på siden. Nede fra Snørenna bære det over riksveien og ut mot Riven. Riven er siste toppen. Her fra er det en rask nedstigning mot Husa, og man følger vei inn til Husøy og Mål

Følg oss på sosiale medier

Meld deg på

Nyeste innlegg