Skimo

Skimo

 • Post author:
 • Post published:August 3, 2020
 • Post category:Events

Sans Senja Skimo

Welcome to Sans Senja Skimo. A randonee competition in a spectacular ski area, where both the ascent and the descent are exciting. However, at the same time, this is affordable for anyone who has, or is considering acquiring, randonee equipment.

COVID-19

In 2020, there will be changes due to Covid-19. Updated continuously.

Track

 1. Løypen går fra Hestesletta og opp til Store Hesten, hvis forholdene tillater det vil den aktive gå via an smal renne. For så å kjøre ned til Hestvannet, og følger fellestraseen opp til toppen av Store Hesten. Siste delen av toppen går/løper man uten ski – t/r 50 meter. Det er verdt å kanskje ta noe minutter på toppen for å nyte den eventyrlig utsikten her oppe.
 2. Det blir en frisk, men trygg nedkjøring fra Store Hesten til Hestvannet. Så staker man seg over vannet til Lille Hesten. Opp blir det obligatorisk booting (gå med skiene på sekken) til toppen av Lille Hesten og vestover langs ryggen. Utrolig flott alpin følelse. Ned er det igjen en superfin helling, og det er bare å trykke til – stor fart hvis man ønsker. Greit å få med seg god fart mot Burstindvannet, hvor arrangøren har en mat- og servicestasjon.
 3. Burstinden, og opp på Roalden er en brei og fin flate hvor du vil enten møte løpere på tur ned eller opp. Ned fra Roalden er greit å få med seg god fart mot Burstinden.
  Burstinden er ikke den lengste stigningen, men vil nok bli tung siden den er såpass bratt. Men det er verdt stigningen siden man får en utrolig spennende nedfart og avslutning mot Senjahopen.
 4. Mål er merket på Falkebergsletta i Senjahopen.
 5. Fra mål er det en kort vei å gå til Berg Vekst AS hvor det venter varme dusjer, og kortreist mat.

Map link

https//www.lommekjent.no/ruter/1805804

Dato

TBA

Prices

TBA

Required equipment

 • TBA

Recommended equipment

 • TBA

Vi arrangerer spektakulære arrangementer