Sans Senja - Marathon

Dette blir en fjellmarathon som har litt av alt – luftige fjell terreng, myr, sti, grusvei, steinur, og snø .  Det blir 42,3 km hvis man løper korteste veien opp og ned alle fjellene, men vil anta at de fleste kommer til å sikksakke litt slik at distansen blir nok reelt rundt 44 km Men . 

Traseen gir det ca 1800 meter i totalstigning, med Lasset og Skarelvfjellet som de høyeste. Etter 14 km vil man treffe deltagere som løper Sans Senja Ultra100, og på de siste 12 kilometerne vil man løpe med deltagere fra Skyracet. Vi tror de raskeste vil løpe med en snittfart på rundt 9 km/t.

Start / Mål
Start ved Gibostad skole kl 1000.

Sekretariat
Sekretariatet er lokalisert på Sport1 Finnsnes, Amfisenteret. Åpent torsdag 9.juli fra kl 1000, til kl 2000. Fredag åpner det kl 0900 til 1900. Etter kl 1900 vil det ikke være mulig å hente startnummer før kl 0900, men da ved startområdet.

Support
Det er tillatt med egen support. De som skal være support må registrere seg ved utlevering av startnummer. Supporten har kun lov å serve deltager på de offisielle sjekkpunktene. Fra Trælvikvannet og inn til Husøy er det tillatt for support å løpe sammen med deltager inn til mål.

Logistikk
Vi er behjelpelig med transport ut til start, fra Finnsnes området. Vi kan også være behjelpelig med transport tilbake til start. Retur til start vil skje etter cut-off tiden ved Trælvikvatnan.

Premiering
Alle får Finisher medaljer, samt varmmat og drikke etter målgang. De tre raskeste menn og kvinner får pengepremier.

Leave no trace
Siden vi skal ferdes ute i mye urørt naturen forventer vi at alt som deltageren tar med seg ut i terrenget blir med inn, dvs det er STRENGT forbudt å levne søppel eller annen rask i terrenget. Selv bananskall skal fraktes til nærmest sjekkpunkt.  I tillegg ber vi utøverne vise omtanke hvis man treffer dyr under løpet. Vi skal ikke skremme eller jage de bort. Deltagerne får heller ta en liten omvei. 

Følg oss på sosiale medier

Meld deg på

Nyeste innlegg

Reise

Praktisk informasjon Reise Du kommer deg...

Les Mer

Overnatting

Praktisk informasjon Overnatting Skyracedeltagere så anbefaler...

Les Mer

Logistikk

Praktisk informasjon Logistikk Skyrace Her går...

Les Mer

Sjekkpunkt / Matstasjoner

mat-drikke-ikon01

Lysvannet - 65 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Stønnesbotn - 80 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Skarelvfjellet - 84 km

Mat og drikke

mat-drikke-ikon01

Trælvikvatnan - 89 km

Mat og drikke

Vi anbefaler løperne om å fylle flaskene selv, men da i renneden bekker eller større vann som de passerer under løpet.


Løypebeskrivelse

Del 1 – Gibostad til Lysvannet – 14 km
Det blir pacerunner den første kilometeren – igjennom Gibostad sentrum til det gamle sagbruket. Herfra er det traktor/kjerrevei. Omtrent etter 4 kilometer møter man grusvei. Den er 10 km. Da kommer man til løypas 1. sjekkpunkt – kraftstasjonen ved Lysvannet.  

Del 2 – Lysvannet til Stønnesbotten 15 km
Herfra og inn vil man løpe sammen med deltagere på Sans Senja Ultra100. Denne delen kan ha en del snø, ettersom det 2 uker før start fremdeles er en del snø i traseen. Etter en kort og bratt stigning fra sjekkpunktet kommer det god sti. Den er lett løpt, og stien tar deg helt inn til demningen ved til Svarthollvannet. Fra demningen er det litt cruxete, dvs mose og mye stein inn til foten av Breitinden. Ved Breitinden begynner stigningen opp til Lasset og steinpartiet er over.  Lasset er lett løpt ned til Stønnesbotn, siste to kilometerne er grusvei. Stien vil kun være merket med Sans Senja Flagg. I Stønnesbotn er løypas 2. sjekkpunkt. Obs her kan det være lurt å bytte til grovere sko.

Del 3 Stønnesbotn til Skarelvfjellet 4 km
Etter en kilometer asfalt bærer det ut i skogen igjen, og traseens nest tøffeste stigningen venter, opp til Skarelvfjellet. På Skarelvfjellet vil man komme inn på Skyracetraseen, og sannsynligvis møte skyraceløpere. Her er løypas 3. sjekkpunkt

Del 4 Skarelvfjellet til Trælvikvatnan 5 km
Raskt nedstinging til Keipelven. Her bør man fylle vann på flaskene. Så er det dagens siste reale kneik, Tarbergkollen, men opp på den begynner man se løpes mål Husøy. På slutten av dette strekket er det en snørenne ned mot 4.  og siste sjekkpunkt.

Del 5 Trælvikvatnan til Husøy 5 km
Det er litt stigning og litt cruxete terreng den første kilometeren fra sjekkpunktet og opp til man treffer hovedstien ( ca 100 høydemeter). Men så er det lett løpt ut mot Riven. Fra Riven er det kun nedoverbakker igjen til Husøy. Kan være litt røff de siste 150 høydemetrene, så kan være litt ekstra forsiktig her. Siste 2 km er flate, og primært grusvei.

GPS Spor
Last ned GPS Spor

Cut-off
Lysvannet Lørdag kl 1200
Trælvikvatnan Lørdag kl 1900

Påkrevd bekledning og utstyr
– Løpeklær og sko som er iht til værmelding og terreng
– Vind og/eller vann avstøttende jakke
– Buff eller lue
– Hansker eller votter
– GPS klokke eller lignende som man har lastet ned traseen ti Marathon.
– Mobiltelefon – full ladet, og satt i strømsparemodus, samt den skal ha 113 appen og lagret mobil nr til arrangør
– GPS tracker – levers ut av arrangør

Det er vil være en stor fordel om man har erfaring med å bruke GPS for å følge spor, da det på enkelt deler av løypen kan være litt sparsomt med merking

Special needs bag / Drop-off bag
Hver deltager kan pakke en bag eller sekk (special needs bag), som vil være tilgjengelig på i Stønnesbotn. I tillegg kan deltakerne levere inn en egen drop-off bag som leveres ut ved målgang.

Stå av / bryte
Dersom du velger å stå av plikter du melde fra til arrangør straks du har mulighet.

Doping
Vi minner om idrettens generelle lover og regler gjelder for alle deltakere, også for de som ikke er med i et idrettslag. Blant reglene som gjelder er dopingbestemmelsene. Les gjerne dopingbestemmelsene her. Det kan bli gjennomført dopingkontroller.Las

Høydeprofil - Marathon

Følg oss på sosiale medier

Meld deg på

Nyeste innlegg

Reise

Praktisk informasjon Reise Du kommer deg...

Les Mer

Overnatting

Praktisk informasjon Overnatting Skyracedeltagere så anbefaler...

Les Mer

Logistikk

Praktisk informasjon Logistikk Skyrace Her går...

Les Mer